top of page

10 ting jeg ville ønske jeg fik fortalt som nyskilt.

Opdateret: 27. mar.

Når jeg kigger tilbage til dagen før min 40 års fødselsdag..

Dagen hvor skilsmissen trådte i kraft.... og ugen op til…

Ser jeg for mig en kvinde og mor der er bange, trist, vred, håbløs og lettede på en og samme tid.


De første 5 måneder efter min skilsmisse med to piger var ekstra voldsomme, smertefulde og vanskelige.

Hver dag var der et nyt problem at tage stilling til.

 • Min EX der ikke ville flytte…

 • Svigerforældre der ville sagsøge mig…

 • Advokat breve fra min EX..

 • og meget, meget andet....

Jeg følte også, at alt hvad jeg sagde og gjorde blev mål og vejet…

og kunne bruges imod mig i retten….. hvilket jo var reelt.


Når du har skilsmissesager kørende føler du, at du konstant bliver overvåget og dømt....

hvis du gør en dårlig ting, kan det koste dig.

Det er en frygtelig følelse.

De konstante tanker om hvordan det ville påvirke mine piger.

Samtidig med at jeg var knust, følte jeg mig -alene på en øde ø.

Jeg havde ingen omkring mig at tale med, som havde ståret i noget lignende og som virkelig forstod.

Men det sværeste og mest pressende ved at være ny skilt var FRYGTEN.

Frygt er helt normalt. Den kommer jo ud af det ukendte…. det ikke at have nogen som helst idé om, hvad du kan forvente.

Da jeg var ny skilt, vidste jeg ikke, hvad jeg skulle forvente. Jeg var i ukendte farevande.

Jeg havde aldrig været i retten, før jeg blev skilt. Jeg vidste ikke, hvordan livet ville blive efter skilsmissen, næste år, næste måned… ja endda bare næste dag.


Livet dengang var som havorkan med få øjeblikke med havblik.

Selvstændig med en arbejdstid på 50 timer, afholde alle udgifter og rengøring af et “håndværkertilbud” hus på 250 m2, stor grund ude på landet, træpillefyr o.s.v.

Dengang ville jeg ønske, at jeg havde haft nogen til at fortælle mig, hvad jeg kunne gøre for at stå stærk som samarbejdspartner, som mor og kvinde.

Det ville ikke have fået mine skilsmisseproblemer til at forsvinde, men det ville have gjort presset og min 2,5 års sag så meget mere overskueligt.


Det vil jeg gerne tilbyde dig det herunder.

Her er 10 ud af de 20 ting jeg ville ønske, jeg kunne have fortalt mig selv som ny skilt.


 1. Hårde nætter: Der vil være mange nætter, hvor du vil føle dig udmattet, ensom, trist og som om tingene aldrig nogensinde vil blive bedre… men det bliver det. Det lover jeg dig.

 2. Forbered dig på mere havorkan end havblik. Livet under en skilsmisse er fyldt med op- og nedture… uventede gode og dårlige ting, der bølger ind over dig hver dag. Det kan være en rolige morgen efterfulgt af en urolig eftermiddag grundet opkald fra advokaten hvor du skal forholde dig til endnu en problemstilling.

 3. Din eks har det også svært: Det kan være svært at forholde sig til at tænke på din EX., når du er ny skilt, fordi du er så fokuseret på børnene, dig selv og få en hverdag til at hænge sammen. Men din EX. er også trist og kan derfor blive vred. Vælg at være den forældre der står stærkt i samarbejdet med din EX. hvor du er forstående over for en uberegnelig, urimelig adfærd. FORSTÅELSE er IKKE det samme som ACCEPT.

 4. Skilsmisse er ikke lig med fiasko: Jeg kan huske, at jeg havde det så dårligt med at jeg ikke kunne få “projekt” familie til at lykkedes. Men du er IKKE en fiasko, du tager modige skridt henimod at gøre dit og dine børns liv bedre.

 5. Tænk dig om inden du taler: Du ønsker ikke at blive kendt som den person der ikke kan stoppe med at tale om sin skilsmisse. Folk vil glemme din skilsmisse, men de vil aldrig glemme, hvis du var ondskabsfuld eller ustabil.

 6. Vælg hvem du taler med: Tal ikke med alle og en hver. Nogen vil udnytte din sårbarhed og feede på dig. Andre vil elske at fortælle om dig ude i byen. Vælg dem du kan stole på og som hjælper dig til styrke.

 7. Henvendelse fra din advokat: Hvis du har valgt en så vil du i tide og utide få henvendelser om hvad der sker i din sag. Nogle henvendelser kan få dig så meget ud at svømme at du får hjertebanken, ryster og overtænker. Husk, at det hele vil blive godt, hvis du træffer gode fornuftige valg og er den bedste forældre du kan være. Væbn dig med tålmodig og indse, at du ikke har kontrol over, hvad din EX samt dennes advokat gør. VIGTIGT! Find en advokat du har tillid til. (og en hvor du ikke selv skal rette brevene inden de kunne sendes til din EX.- det var jeg til sidst ude i). PS: en advokat tager minutpris!

 8. Naturen er din bedste ven: Begynd at gå en tur hver dag. Træk vejret helt ned i maven og flyt fokus til nuet… Træerne, fuglene, vinden på din kind og dages vejr. Vær i nuet. Den ro du kan finde i dig selv kan du bruge i pressede situationer så som i FRH mm

 9. Ta´ imod ALT den hjælp du kan få: Hvis nogen tilbyder deres hjælp så ta` imod det med kyshånd. Det giver dig det ekstra pusterum du har brug for for at kunne være der for dine børn. Det er ikke svagt tværtimod er det styrke at vide hvad du ikke kan og hvor du har brug for en hjælpende hånd. De kan både hjælpe med at passe børnene, lave en ret til fryseren, købe ind, hente børnene mm Forsøg ikke at gøre alt selv, ellers vil du blive overtræt, stresset, vred, og taberne bliver dine børn.

 10. Dine børn vil reagere: Ingen børn er ens og reagere meget forskelligt. Med ked-af-det-hed, vrede, indelukkethed, bebrejdelser m.m.. Deres opførsel er ikke din skyld og det betyder ikke, at det var en fejl at blive skilt. Slet ikke. Prøv at være tålmodig og evt. at få noget hjælp til dem. Føl dig endelig ikke skyldig over, at dine børn har det svært. Det hjælper hverken dig eller dine børn. Hvis du har det svært søg da i stedet for hjælp hos en coach eller mentor. Så du kan vise dine børn hvordan de kommer stærkt igennem livskrisen (som en skilsmisse er).

Til slut vil jeg sige at det er en virkelig barsk tid, men at du kommer til at klare dig godt.

Tiden gør ikke meget....

MEN..... HVAD du gør i tiden er afgørende faktor.


Var dette indlæg værdifuldt kommer næste indlæg inden længe med de sidste 10 ting jeg gerne ville have vidst under min skilsmisse.


Smuk dag til dig fantastiske dig.

4 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page