top of page

Skilt... men vi skal bo sammen til huset er solgt... Tips til hvordan!

1️⃣ Skab struktur.

Lav en tidsplan for dig selv og dine børn.Det gør ikke noget, at skemaet er meget “firkantet”. At lave en tidsplan/struktur og holde sig til den vil give dit liv en følelse af orden og dine børn en tryghed.


2️⃣ Dit frirum:

Hvis det er muligt så få et rum der er dit… kun dit.Lav evt et gæsteværelse/walkincloset/pulterrum eller et afskærmet hjørne i stuen til dit.Hvis der virkelig ikke er nogen måde at adskille dit rum på, så kan du anskaffe dig nogle støjreducerende hovedtelefoner. Det vil hjælpe dig med at lukke af for din EX i det mindste for et stykke tid.


3️⃣ Vælg dine kampe.

Hvis din EX driver dig til vanvid med, hvordan hxn opfører sig, eller hvad hxn laver under denne fase, så stop op og stil dig selv 3 spørgsmål: ⬇️


  1. Hvorfor generer denne adfærd mig?Uanset om du vil indrømme det eller ej, er din EX’s adfærd ikke det eneste, der får dig til at føle dig vred/ked/trist/irriteret.Din REAKTION på din EX’s adfærd er det, der virkelig påvirker dig og du kan føle dig HANDLINGSLAMMET.Bliv nysgerrig på og find ud af HVAD det er…så du kan du ændre din reaktion på den adfærd.

  2. Kan jeg få min EX til at ændre adfærd?Nogle gange kan en samtale løse det.Det kan være, at din EX ikke er klar over, at det, hxn gør, er irriterende.Måske din EX vil gå på kompromis så længe i bor sammen.

  3. Vil det gøre en forskel at kæmpe?Hvis de ovenstående spørgsmål ikke hjalp må du beslutte om det, der er træls for dig, er værd at kæmpe for.Og det er det ALDRIG!!!!!(Gælder ikke vold)Du kan ikke ændre andre men du kan ændre på HVORDAN du anskuer og tackler andre.Put ikke benzin på et brændende bål….💣


Et nyt perspektiv, kan ALTID ændre dine følelser så du kan agere og føle dig handlekraftig, selvom din EX bliver ved med at have denne adfærd.


VÆR den forældre der FREMMER det gode samarbejde til fremtiden❗️


4️⃣ Lav “børne-TID”:

Hvis dine børn er så små, at de har brug for nogenlunde konstant opsyn, vil den perfekte verden være at gøre det sammen, som i gjorde før eller i respekt deles.Det kan betyde, at en af ​​jer starter dagen og den anden slutter.

Hvis det ikke er muligt så ta’ ansvaret og planlæg dig ud af det… for dine børns skyld.


5️⃣ Dyrk motion.

Motion er afgørende for både din fysiske og mentale sundhed. At få lidt bevægelse ind i hverdagen vil også give dig mulighed for konstruktivt at håndtere al den ekstra stress, du er under.Så i stedet for verbalt at slå ud efter din EX, fordi du er stresset så dyrk motion.

Hvis du ikke kan tage hjemmefra så træn hjemme eller gå/cykle/løbe ude i naturen…. gerne sammen med børnene = kvalitetstid.


6️⃣ Hjælper det at dulme?

Jep.. men KUN på den korte bane OG det forstørre kun det du dulmer fra.

Det er lige meget, hvor nervøs, kede af det eller stresset du kan føle dig.

At “forkæle” dig selv med alkohol, stoffer, mad, sex eller andet vil med garanti få dig til at føle dig meget værre.

HVIS du må dulme så gør noget du ikke dunker dig selv oven i hovedet for bagefter..F.eks.. at dyrke mere motion, arbejde, lave nye sunde opskrifter, organisere og rydde op i alle skuffer mm


7️⃣ Håndter din overbekymring/angst:

Hvis du allerede havde en tendens til at være overbekymret/angst før denne krise, føler du dig sandsynligvis endnu mere ude af kontrol nu.For at håndtere din angst kan du få brug for hjælp og hjælpen er lige der hvor du har brug for den.Jeg arbejder online så du altid kan få hjælpen når dit behov opstår.


Gratis Skilsmisse HOTLINE: 26173005


8️⃣ Ta’ “MIG-TID”:

MIG-TID/naturen/kaffe

Alle har brug for tid alene.For at passe på din mentale sundhed må du sørge for, at du hver dag har lidt tid til dig selv, så du kan slappe af, tænke en tanke færdig og trække vejret.Den friske luft vil hjælpe din krop, og en rask gåtur hjælper med at nulstille.Hvis du har en hund, så gå tur med din hund. Hvis du ikke kan det, så bare snup en kop te med udenfor i haven eller terrassen.Hvis du ikke kan komme udenfor, så bliv indenfor med et åbent vindue….

Vælg bevidst NÆRVÆR…. nu er det MIG-TID.


9️⃣ Ud i naturen:

Naturen er god for både krop og sjæl.At gå en tur udenfor er også en god måde at brænde lidt frustration af, når din EX virkelig presser dig.At være udenfor booster din energi, påvirker dit humør, øger dit D-vitamin og forbedrer dit immunforsvar.Plus, når du har det bedre, har du mere overskud til dine børn og til at tackle din EX..


🔟 Gør alle de ting, du havde tænkt dig at gøre "en dag":

I stedet for at blive vred over hvad din EX. gør (eller gør ikke!) kanaliserer alt den energi til at gøre noget konstruktivt for dig selv.Sæt dig ned med en pen og papir og lav en liste over alle de projekter mm du gerne vil have udført.Når du har din liste, skal du lave en plan for, hvilket projekt du vil arbejde på nu.

De ting du får lave gør huset mere værd og nemmere at sælge🥳


HUSK:Når du respekter din EX’s grænser, er positiv, samarbejdsvillig, fleksibel osv er der en større sandsynlighed for at din EX også følger trop..


Hvis IKKE din EX følger trop, må du VÆRE den, du som medforældre og dine børn kan være stol af.Har du nogle spørgsmål er du hjertelig velkommen til at kontakte mig for en kort uforpligtende samtale.

7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page